Mihaela Blanaru
Terapie Bowen, Psihologie, Logopedie,Farmacie – preocuparea pentru un OM.
Mihaela Blanaru are o experienta de 32 de ani in farmacie, licentiata in socio-psihologie, un atestat in logopedie acreditat de Asociatia logopezilor din Romania, licentiata a Academiei Bowen din Australia (instructor superior Andrew Zoppos ) la nivel master 1.
De ce Terapie Bowen?
Mihaela Blanaru a fost placut surprinsa de rezultatele obtinute prin terapie Bowen asa ca in 2012 a absolvit primul dintre module de baza.
De atunci s-a perfectionat continuu, absolvind, pe langa cursul de baza, si cursul de Practician, cursul Avansat 1, Avansat 2 si Master 1, avand programat pentru toamna 2018 parcurgerea ultimului modul ramas, Master 2.
Reguli si verificari stricte
In plus, o data pe an, terapeutii care au obtinut diploma de competenta in tehnica Bowen, emisa de Academia de Terapie Bowen din Australia sunt supusi anual la o tastare pentru a-si mentine titlul.
Mihaelei Blanaru i-a fost instructor Andrew Zoppos, instructor superior la nivel international, care a invatat tehnica Bown direct de la Oswald Rentsch, cel pe care Tom Bowen insusi l-a autorizat sa predea tehnica in intreaga lume.
De ce Logopedie?
Acest curs ii permite ca in prezent sa poata oferi un tratament complex in cazul clientilor care se refac dupa AVC, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor apar cel putin deficiente de vorbire care trebuie gestionate prin ajutor specializat.
Clinica terapie bowen Bucuresti
Tratamentul este foarte simplu: prin miscari foarte blande, terapeutul atinge zone specifice de pe corp, intr-o succesiune bine definita.
Prin aceste atingeri se stimuleaza proprioreceptorii (receptori care asigura perceptia asupra pozitiei si miscarii corpului) si fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Astfel, organismul este incurajat sa se re-echilibreze si sa se intoarca la starea naturala de sanatate,la matricea initiala .
Nociceptorii, un alt tip de receptori vizati de terapia Bowen, sunt sensibili in special la durere. Situati la toate nivelel corpului, acestia se regasesc mai ales in fascie. Fascia este un sistem specializat al organismului care seamana ca aspect cu o panza sau cu o tesatura densa, continua, care se desfasoara din cap pana in picioare fara intrerupere.
Deoarece acest sistem conecteaza intreg organismul, el permite ca miscarea, resimtita ca vibratie, sa se propage din aproape in aproape, astfel ca o actiune realizata la nivelul unei regiuni ale corpului face sa fie resimtit un efect in alta regiune.
Spre exemplu, atunci cand apare o leziune la nivelul corpului, nociceptorii trimit un raspuns reflex, cu cu 70-120 metri/secunda, de-a lungul fibrei aferente, pana la talamus, localizat in creier.
Aceasta informatie este mai apoi prelucrata de cortex si ulterior transmisa inapoi, prin intermediul diferitelor fibre, la locul traumatizat, pentru a incepe procesul de vindecare, contractand muschii si declansand procesul inflamator in zona.
Daca durerea persista o lunga perioada de timp, fascia ramane contractata spre a proteja zona dureroasa, cauzand astfel disfunctii sau restrictii de miscare la nivelul tesuturilor inconjuratoare.
Aici intervine Terapia Bowen. Miscarile din cadrul tehnicii Bowen intind fibrele de colagen si modifica forma tesutului conjunctiv prin atingeri de intensitate mica, stimuland nociceptorii sa transmita un semnal de nonagresiune prin sistemul nervos central, pentru a initia procesul de vindecare.
Cum ma pot pregati inainte de o sedinta de terapie Bowen?
Exista doua moduri de a maximiza rezultatele terapiei. In primul rand, evitati orice alta terapie corporala, precum masajul si acupunctura cu patru zile inainte si cinci zile dupa sedinta de terapie bowen, deoarece pot interfera, afectand eficienta. Totodata este foarte importanta hidratarea tesuturilor in perioada in care se desfasoara terapia. Pentru a va asigura ca va hidratati corespunzator, beti 30ml de apa per kg corp.
Numarul de sedinte necesar
Inainte de prima sedinta, terapeutul va intocmi o fisa personala, dupa ce va intreba pacientul despre problemele cu care se confrunta si despre potentiali factori agaravanti, informatii care il vor ajuta sa conceapa un plan de tratament personalizat.
Terapeutul nu va pune un diagnostic, ci va lucra cu diagnosticul pus de medicul dumneavoastra. Deoarece fiecare persoana este unica si raspunde diferit la tratament, terapeutul nu poate indica un anume numar de sedinte de terapie Bowen. Astfel, inainte de fiecare sedinta evolutia este reevaluata iar planul de tratament, reactualizat.
Desi rezultate se observa de la prima sedinta de terapie Bowen, este nevoie de un tratament sustinut pentru a beneficia de intregul potential vindecator al acestei terapii
De ce sa lucrati cu Mihaela Blanaru:
Are o experienta de peste 32 de ani in munca cu oamenii, este o fire deschisa, calda si empatica.
Pregatirea in psihologie o ajuta sa empatizeze cu usurinta cu pacientii, intervenind acolo unde este nevoie
Cunostintele din domeniul medical farmaceutic pentru atu pentru pacientii ei .