Mihaela Blanaru

Terapie Bowen, Psihologie, Logopedie,Farmacie – preocuparea pentru un OM.
Mihaela Blanaru are o experienta de 32 de ani in farmacie, licentiata in socio-psihologie, un atestat in logopedie acreditat de Asociatia logopezilor din Romania, licentiata a Academiei Bowen din Australia (instructor superior Andrew Zoppos )  la nivel master  1.

De ce Terapie Bowen?

Ea a facut cunostinta cu ceea ce inseamna terapia Bowen in 2012, atunci cand cineva din familia ei a inceput sa se confrunte cu dureri de spate. Persoana a refuzat sa ia medicamente , insa a fost dispus sa incerce sa se trateze prin terapie Bowen, mai apoi fiind necesare doar cateva sedinte pentru a inlatura complet durerea suparatoare.
Mihaela Blanaru a fost placut surprinsa de rezultatele obtinute prin terapie Bowen asa ca in 2012 a absolvit primul dintre module de baza.
De atunci s-a perfectionat continuu, absolvind, pe langa cursul de baza, si cursul de Practician, cursul Avansat 1, Avansat 2 si Master 1, avand programat pentru toamna 2018 parcurgerea ultimului modul ramas, Master 2.

Reguli si verificari stricte

Dispunerea cursurilor de terapie Bowen la distanta de sase luni unul de altul faciliteaza familiarizarea terapeutului cu tehnicile invatate, prin lucrul cu clienti.
In plus, o data pe an, terapeutii care au obtinut diploma de competenta in tehnica Bowen, emisa de Academia de Terapie Bowen din Australia sunt supusi anual la o tastare pentru a-si mentine titlul.
Mihaelei Blanaru i-a fost instructor Andrew Zoppos, instructor superior la nivel international, care a invatat tehnica Bown direct de la Oswald Rentsch, cel pe care Tom Bowen insusi l-a autorizat sa predea tehnica in intreaga lume.

De ce Logopedie?

Deoarece a avut rezultate foarte bune in cazuri de AVC (accident vascular-cerebral), Mihaela Blanaru a decis sa se specialzieze in continuare, absolvind astfel cursul de Tehnici si proceduri de interventie in terapia logopatiilor, organziat de Asociatia Logopezilor din Romania .
Acest curs ii permite ca in prezent sa poata oferi un tratament complex in cazul clientilor care se refac dupa AVC, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor apar cel putin deficiente de vorbire care trebuie gestionate prin ajutor specializat.

Clinica terapie bowen Bucuresti

Ce este Terapia Bowen?

Terapia Bowen sau Bowtech este un concept nou in manipularea corporala, cu aplicare pe muschi, tendoane, ligamente, nervi. Terapia Bowen este recunoscuta ca o terapie complementara pentru tratamentul a numeroase afectiuni fizice si psihice, fiind o tehnica eficienta care determina corpul sa isi activeze abilitatile proprii de redresare si autoechilibrare .
Aceasta terapie este practicata in 49 de tari din toata lumea, ba chiar in unele dintre ele costul sedintelor de terapie este acoperit de asigurarea de sanatate.
Terapiile complementare (holistice), asa cum este terapia Bowen, se folosesc in tandem cu tratamentul medical alopat.

Organizmul nostru este programat pentru sanatate deplina si are o capacitate extraordinara de regenerare insa prin gandurile, emotile si sentimentele noastre trimitem de cele mai multe ori informatii distorsionate. Intre fizic si pshic exista o legatura sistemica.Suferinta fizica si emotile negative afecteaza psihicul .Pshicul comunica prin intermediul trupului, starea mentala ne influenteaza sanatatea . Afectiunile fizice cu care ne confruntam  ar trebui privite ca un semnal de alarma transmis de catre organism . In foarte multe cazuri, afectiunile fizice sunt provocate si intretinute de problemele de natura psihologica. Boala apare cand sufletul este in suferinta pentru o perioada lunga de timp, deci boala ar trebui privita ca o consecinta a dezechilibrului sufletesc .

?

Tratamentul este foarte simplu: prin miscari foarte blande, terapeutul atinge zone specifice de pe corp, intr-o succesiune bine definita.

Prin aceste atingeri se stimuleaza proprioreceptorii (receptori care asigura perceptia asupra pozitiei si miscarii corpului) si fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Astfel, organismul este incurajat sa se re-echilibreze si sa se intoarca la starea naturala de sanatate,la matricea initiala .

Nociceptorii, un alt tip de receptori vizati de terapia Bowen, sunt sensibili in special la durere. Situati la toate nivelel corpului, acestia se regasesc mai ales in fascie. Fascia este un sistem specializat al organismului care seamana ca aspect cu o panza sau cu o tesatura densa, continua, care se desfasoara din cap pana in picioare fara intrerupere.

Deoarece acest sistem conecteaza intreg organismul, el permite ca miscarea, resimtita ca vibratie, sa se propage din aproape in aproape, astfel ca o actiune realizata la nivelul unei regiuni ale corpului face sa fie resimtit un efect in alta regiune.

Spre exemplu, atunci cand apare o leziune la nivelul corpului, nociceptorii trimit un raspuns reflex, cu cu 70-120 metri/secunda, de-a lungul fibrei aferente, pana la talamus, localizat in creier.

Aceasta informatie este mai apoi prelucrata de cortex si ulterior transmisa inapoi, prin intermediul diferitelor fibre, la locul traumatizat, pentru a incepe procesul de vindecare, contractand muschii si declansand procesul inflamator in zona.

Daca durerea persista o lunga perioada de timp, fascia ramane contractata spre a proteja zona dureroasa, cauzand astfel disfunctii sau restrictii de miscare la nivelul tesuturilor inconjuratoare.

Aici intervine Terapia Bowen. Miscarile din cadrul tehnicii Bowen intind fibrele de colagen si modifica forma tesutului conjunctiv prin atingeri de intensitate mica, stimuland nociceptorii sa transmita un semnal de nonagresiune prin sistemul nervos central, pentru a initia procesul de vindecare.

 

?

Cum ma pot pregati inainte de o sedinta de terapie Bowen?

Exista doua moduri de a maximiza rezultatele terapiei. In primul rand, evitati orice alta terapie corporala, precum masajul si acupunctura cu patru zile inainte si cinci zile dupa sedinta de terapie bowen, deoarece pot interfera, afectand eficienta. Totodata este foarte importanta hidratarea tesuturilor in perioada in care se desfasoara terapia. Pentru a va asigura ca va hidratati corespunzator, beti 30ml de apa per kg corp.

?

Numarul de sedinte necesar

Inainte de prima sedinta, terapeutul va intocmi o fisa personala, dupa ce va intreba pacientul despre problemele cu care se confrunta si despre potentiali factori agaravanti, informatii care il vor ajuta sa conceapa un plan de tratament personalizat.

Terapeutul nu va pune un diagnostic, ci va lucra cu diagnosticul pus de medicul dumneavoastra. Deoarece fiecare persoana este unica si raspunde diferit la tratament, terapeutul nu poate indica un anume numar de sedinte de terapie Bowen. Astfel, inainte de fiecare sedinta evolutia este reevaluata iar planul de tratament, reactualizat.

Desi rezultate se observa de la prima sedinta de terapie Bowen, este nevoie de un tratament sustinut pentru a beneficia de intregul potential vindecator al acestei terapii

Satisfactia cea mai mare

Mihaela Blanaru este motivata in ceea ce face de rezultatele pe care le obtine, cel mai mult bucurandu-se de progresele nesperate revazute la pacienti cu AVC. Faptul ca acestia sunt complet sau partial inerti, paralizand in urma accidentului, pentru ca dupa o serie de sedinte sa se poata misca pe cont propriu o mobilizeaza sa mearga mai departe. Chiar si in perioade extrem de solicitante, precum anul trecut, cand lucra full time, oferea sedinte de terapie Bowen si studia si pentru atestatul in logopedie.
Mihaela Blanaru respecta in continuare ideea de medicina traditionala, insa recunoaste ca medicina alopata are limitele ei si ca tehnicile complementare au un rol important in procesul de vindecare.

Dupa atatia ani de practica in domeniul medical a ajuns la concluzia ca fiinta umana este un TOT UNITAR format din compomnenta fizica, mentala,emotionala si spirituala, iar procuparea noastra ar trebui sa fie mentinerea stari de bine, prevenirea bolilor si armonizarea dintre minte si corp.

De ce sa lucrati cu Mihaela Blanaru:

R
A obtinut rezultate foarte bune inca din 2012 de cand a inceput terapia Bowen, asa cum dovedesc si marturiile primite de la clienti
R

Are o experienta de peste 32 de ani in munca cu oamenii, este o fire deschisa, calda si empatica.

R
Are cunostinte aprofundate si atestate de terapie Bowen, direct de la sursa oficiala din Australia.
R
Poate oferi un tratament multilateral pentru persoanele care au trecut printr-un AVC
R

Pregatirea in psihologie o ajuta sa  empatizeze cu usurinta cu pacientii, intervenind acolo unde este nevoie

R

Cunostintele din domeniul medical farmaceutic pentru atu pentru pacientii ei .

Va asteptam cu drag in clinica noastra